bursa elit escort bayan Altıparmak Escort Bayan Eskort Bayan Escort Bursa Bayan Escort Bursa Escort Bursa Escort Bayan Escort Bayan Escort Bursa Eve Gelen Escort Gemlik Escort Görükle Escort İnegöl Escort Karacabey Escort Kumla Escort Masöz Escort Mudanya Escort Nilüfer Escort Osmangazi Escort Otele Gelen Escort Rus Escort Sınırsız Escort Travesti Escort Ukraynalı Bayan Escort Yıldırım Escort
adalar escort adana escort anadolu yakası escort ankara escort antalya escort arnavutköy escort ataşehir escort avcılar escort avrupa yakası escort aydın escort bağcılar escort bahçelievler escort bakırköy escort balıkesir escort başakşehir escort bayrampaşa escort beşiktaş escort beylikdüzü escort beyoğlu escort bodrum escort bursa escort büyükçekmece escort çanakkale escort çatalca escort diyarbakır escort düzce escort edirne escort elazığ escort esenler escort esenyurt escort eyüp escort fatih escort gaziantep escort gaziosmanpaşa escort güngören escort istanbul escort izmir escort kadıköy escort kağıthane escort kartal escort kocaeli escort konya escort küçükçekmece escort kuşadası escort malatya escort maltepe escort marmaris escort mersin escort muğla escort pendik escort rus escort sakarya escort sancaktepe escort sarıyer escort şile escort silivri escort şişli escort sultanbeyli escort tuzla escort ümraniye escort üsküdar escort yalova escort
Bugun...
SON DAKİKA

TÜRKİYE'NİN NÜKLEER ENERJİ KAYNAĞI

Türkiye Cumhuriyeti Nükleer Düzenleme Kurumu(NDK) Başkanı Dr. Zafer Demircan başkanlığındaki heyet, Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom’un Mühendislik Birimi Atomenergomash A.Ş.’nin makine yapım bölümü olan AEM-Technology A.Ş 'nin Volgodonsk'ta bulunan şubesi Atommash’ı ziyaret etti.

facebook-paylas
 Tarih: 18-11-2020 14:53:53

TÜRKİYE'NİN NÜKLEER ENERJİ KAYNAĞI

 

TÜRKİYE'NİN NÜKLEER ENERJİ KAYNAĞI

 

Türkiye Cumhuriyeti Nükleer Düzenleme Kurumu(NDK) Başkanı Dr. Zafer Demircan başkanlığındaki heyet, Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom’un Mühendislik Birimi Atomenergomash A.Ş.’nin makine yapım bölümü olan AEM-Technology A.Ş 'nin Volgodonsk'ta bulunan şubesi Atommash’ı ziyaret etti.

 

Heyet, Türkiye'nin ilk nükleer enerji santrali Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) için yapılan ana ekipman üretiminin ilerleyişi hakkında bilgi aldı. Projenin mevcut durumu ve şantiyeye ekipman temini konusu da ziyaretin ana gündem maddelerinden biri oldu.

 

NDK Heyeti, nükleer santrallerin birinci devresinin temel ekipmanı olan reaktörler ve buhar jeneratörlerin üretim tesislerini de gördü. Atommash uzmanları burada heyete reaktör parçalarının kaynak ve işlenmesi ile çeşitli kontrol işlemlerinin nasıl yapıldığını gösterdi.

 

AEM-Technologies Genel Müdürü Igor Kotov, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada Atommash’ın bu yılki sınırlamalara karşın tüm kalite gereksinimlerini göz önünde bulundurarak Türkiye'deki nükleer santral için ana ekipmanı üretmeye yönelik programı uyguladığını belirtti. Bu kapsamda reaktör kabı ve buhar jeneratörleri setinin Akkuyu’nun inşaat sahasına sevk edildiğini hatırlatan Kotov, “Bu sadece işletmenin verimli çalışmasıyla değil, aynı zamanda Türk meslektaşlarımızla yapıcı işbirliği sayesinde de mümkün oldu. Şirketin teknolojik yetenekleri, tüm müşterilerimiz için planlanan ekipman üretim programlarına uymamızı sağlıyor. Bugün ortaklarımız üretimi kendi gözleriyle görerek buna bir kez daha ikna oldular” ifadelerini kullandı.

 

Nükleer Düzenleme Kurumu Başkanı Dr. Zafer Demircan da, kendilerine gösterilen misafirperverlik için Atommash yöneticilerine teşekkür etti. Fabrikanın benzersiz işler yaptığına dikkat çeken Demircan, “AEM teknolojisi, nükleer enerji santralleri için birincil devre ekipmanlarının üretiminde hali hazırda geniş bir deneyime sahip. Bugün bir kez daha tüm ürünlerin teknik dokümantasyon gerekliliklerine uygun olarak üretildiğine şahit olduk. Gelecekte de tarafların her birinin ülkelerimiz arasında verimli bir işbirliği için her türlü çabayı göstereceğini umuyoruz” dedi.

 

AEM-Technology A.Ş., Akkuyu Nükleer Santrali için 4 reaktör ve 4 buhar jeneratörü üretme görevini üstlendi. Atommash, bu yılın Ağustos ve Eylül aylarında birinci güç ünitesi için üretilen ve reaktör gövdesi ile 4 buhar jeneratöründen oluşan ekipmanları Akkuyu NGS’ye teslim etti.

 

  Editör: Emir Gülşen
  Kaynak: Hibya

  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
  NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI
YUKARI